Werken in de handel


 

De handelssector is de grootste private werkgever van België, met 389.229 werknemers en 157.464 zelfstandigen. Dat maakt bijna 550.000 arbeidsplaatsen.

De handelssector omvat de voedingshandel, groothandel en detailhandel. Een supermarkt, een meubelwinkel, slager of een doe-het-zelf-zaak … winkels waar iedereen dagelijks mee in contact komt, maken deel uit van de sector van de handel.
Maar ook de groothandel, logistieke afdelingen, hoofdbureaus van deze winkels... maken allemaal deel uit van deze boeiende en onmisbare sector.

Werken in de handel biedt erg veel mogelijkheden. Zo kan je aan de slag als winkelverkoper, winkelmanager, commercieel assistent, etalagist, noem maar op. Ook beroepen zoals slager, bakker, groenteleverancier of vrachtwagenbestuurder zijn belangrijk voor onze supermarkten en ketens. Tenslotte kan je ook achter de schermen een belangrijke rol spelen in het communicatie-, HR-, of financiële departement van een onderneming. 

Of je nu interesse hebt in voeding, interieur, mode, elektro, tuincentra, dierenwinkels, enz. De sector van de handel biedt een hoge werkzekerheid en er is voor ieder wat wils en altijd een werkplek op wandelafstand van je huis.

Momenteel zijn er alleen in Vlaanderen al meer dan 6.000 vacatures in de Retail. Meer weten? Neem dan snel een kijkje op www.vdab.be/retail. De grootste knelpuntberoepen in de sector zijn winkelmedewerker, winkelmanager, slager en vrachtwagenbestuurder.