Brussel


 

De onderneming wil een werknemer opleiden

Er bestaan verschillende steunmaatregelen voor wanneer een onderneming haar werknemers wil opleiden. 

  • Opleidingspremie voor kmo

Als kmo kan je een premie aanvragen om opleidingen met een uitzonderlijk of dringend karakter te organiseren voor je personeel. De opleiding moet de verbetering van de werking of de economische ontwikkeling van uw onderneming voor ogen hebben.  

Voor meer info, raadpleeg de website www.economie-werk.brussels.be

  • Brufotec

Brufotec helpt Brusselse bedrijven uit de voedingssector bij de uitvoering en de opvolging van de wetgeving inzake voedselveiligheid en voedingshygiëne. De vzw heeft enerzijds een sensibiliseringsopdracht om kleine en middelgrote ondernemingen van de voedings- en agrosector bewust te maken van kwaliteitsgerelateerde problemen. Anderzijds bieden zij gepersonaliseerde hulp aan om zich te conformeren met de nieuwe wetgevingsregels.

Voor meer info, raadpleeg de website www.brufotec.be

Ter informatie: 

Wanneer een werknemers een opleiding volgt die recht heeft op Betaald Educatief Verlof heeft de onderneming recht op een forfaitaire vergoeding. Voor meer info, raadpleeg de website van www.economie-werk.brussels.be

De onderneming wil een werkzoekende opleiden

Er bestaat een financieel interessante manier wanneer een onderneming een werkzoekende wil opleiden. 

  • Formation Professionnelle individuelle en entreprise (FPIe)

U kunt een werkzoekende in uw bedrijf opleiden naar uw noden. Aan het einde van deze opleiding neemt u de stagiair in dienst met een contract voor onbepaalde of bepaalde duur.

Voor meer info, raadpleeg de website www.actiris.be/fpi