Omgaan met Verandering voor winkelbedienden en -managers


 

Deze opleiding is uitsluitend bedoeld voor personeel uit de paritaire comités 202, 311 en 312 

Dat veranderingen inherent verbonden zijn aan de werkcontext, moeten we je niet meer vertellen. Zowel managers als winkelbedienden hebben vaak geen invloed op deze veranderingen al hebben deze wel een impact op hun werk en henzelf als persoon.

"Wanneer iemand problemen had op het werk, zocht ik altijd zelf naar oplossingen. Als winkelmanager voelde ik dat dit deel uitmaakte van mijn functie. Dankzij de opleiding ben ik tot inzicht gekomen dat het goed is om ook winkelmedewerkers naar oplossingen te laten zoeken en hen te laten meedenken naar hoe we samen een probleem kunnen aanpakken."
- Melissa Kense, filiaalmanager bij LolaLiza

 

Om deze veranderingen beter het hoofd te kunnen bieden, worden er twee opleidingen georganiseerd:

1. De opleiding voor winkelbedienden heeft als doel de deelnemers inzicht te geven in de psychologie van verandering, de veranderende situaties kunnen analyseren en de eigen weerstand kunnen benoemen. Leren resultaat- en oplossingsgericht te denken om controle te krijgen over de verandering. En tenslotte de communicatieve vaardigheden versterken om constructieve vragen te stellen aan collega’s en over stressfactoren in gesprek te gaan.  Lees meer op de infofiche onderaan deze pagina.

2. De opleiding voor winkelmanagers wil de deelnemers, naast het geven van inzicht in het proces van verandering, ook versterken in hun vaardigheden om hun medewerkers te begeleiden wanneer ze met verandering worden geconfronteerd. Lees meer op de infofiche onderaan deze pagina.  

INSCHRIJVEN VOOR HET OPEN AANBOD

! Gelieve niet meer dan 5 medewerkers van eenzelfde bedrijf per sessie in te schrijven. Wens je meer dan 5 deelnemers in te schrijven in een sessie, dan zal je deze medewerkers op de wachtlijst kunnen zetten. Drie weken voor de opleiding zal je op de hoogte worden gebracht of er nog plaatsen vrij zijn.

1. De opleidingen voor winkelbedienden

Nederlandstalige opleidingen: 
Klik op de gewenste datum om medewerkers in te schrijven.

22/11/2022 Antwerpen - BluePoint - Filip Williotstraat 9 - 2600 Berchem

 

Franstalige opleidingen: 
Klik op de gewenste datum om medewerkers in te schrijven.

Er staan geen franstalige opleidingen meer gepland in 2022. 

 

In 2023 zal de opleiding veranderen. De nieuwe opleidingsfiche en data komen binnen enkele weken online. 

 

2. De opleidingen voor winkelmanagers 

Nederlandstalige opleidingen: 
Klik op de gewenste datum om medewerkers in te schrijven.

15/11/2022 VOLZET*  Leuven - Research Bedrijvenpark - AEtelier, business- en meetingcenter - Interleuvenlaan 74 - 3001 Leuven: inschrijven op de wachtlijst 

 

Franstalige opleidingen: 
Klik op de gewenste datum om medewerkers in te schrijven.

05/12/2022 Namen - CFR Bouge - Chaussée de Louvain, 510 - 5004 Bouge 

 

In 2023 zal de opleiding veranderen. De nieuwe opleidingsfiche en data komen binnen enkele weken online.

 

*Wanneer een opleiding volzet is, kan u zich inschrijven op een wachtlijst. U zal dan gecontacteerd worden door Obelisk indien er een plaats vrijkomt. Wanneer er 5 mensen op de wachtlijst staan, zal er een nieuwe sessie van de opleiding worden georganiseerd en wordt u van deze nieuwe opleidingsdatum op de hoogte gebracht door Obelisk.  

 

"Ik zou de opleiding zeker aanraden. De opdrachten waren op een leuke en speelse manier gegeven. Hierdoor blijft de boodschap beter hangen"
- Melissa Kense, filiaalmanager bij LolaLiza

 

De adminstratieve ondersteuning van het open aanbod van de sectorale opleidingen wordt verzorgd door Obelisk. Je kan bij hen terecht voor praktische vragen na inschrijving of bij annulatie. 

Commerce Training, Obelisk
Interleuvenlaan 74
3001 Leuven
016 61 65 65
commercetraining@obelisk.be

 

AANVRAAG VOOR INHOUSE SESSIES

Via dit formulier kan je een aanvraag indienen voor inhouse sessies van de opleiding "Omgaan met verandering in een winkelomgeving". In het formulier kan je een keuze maken tussen de opleiding voor winkelmedewerkers en de opleiding voor winkelmanagers. Jouw formulier wordt vervolgens doorgestuurd naar de opleider die je zal contacteren om concrete afspraken te maken.  

Je kan maximum 10 gratis inhouse sessies van deze sectorale opleiding aanvragen gefinancierd door het betreffende sociale fonds met een maximum van 15 deelnemers per sessie. 

Aarzel niet om ons te contacteren indien je vragen hebt over deze inhouse opleidingssessies. 

Elisabeth Ruelens
elisabeth.ruelens@commercetraining.be

+32 474 978 276 

 

Opleidingsfiche Omgaan met Verandering Winkelbedienden 2022

Opleidingsfiche Omgaan met Verandering Winkelmanagers 2022