Studeren in de handel


 

Op zoek naar een boeiende, diverse job? Al gaan werken of toch nog verder studeren? De handel biedt tal van mogelijkheden. Ontdek het hier!

De handel, iets voor jou? Klik op de foto's hieronder en test je vaardigheden en kennis!

Welkom bij Johnson & Smith, een virtuele winkel waar jij zelf achter de kassa leert staan. Klik op de afbeelding hieronder, vul de activatiecode commerce in, download de virtuele kassatrainer op jouw laptop, ipad of tablet en doorloop de training. 🛒⬇️ Denk eens na hoeveel winkels er in een omtrek van 5 km rond jouw huis liggen? Wat verkopen ze daar? Wie beslist er over het assortiment? Hoe komen die producten in de winkel? Doe de quiz en test jouw kennis over de handel! 💡⬇️

 

Met zoveel talent aan boord is het uiteraard niet vreemd dat er ook een zeer groot aantal opleidingen bestaat die je voorbereiden op een job binnen deze sector.

Zo heb je standaard- of duale opleidingen binnen het secundair onderwijs, maar ook graduaatsopleidingen of zelfs bacheloropleidingen kunnen iemand voorbereiden op een job in de sector.

Op www.onderwijskiezer.be kan je ook alle informatie vinden over welke opleidingen de verschillende onderwijsinstellingen aanbieden. Voor Franstalig België kan iedere (toekomstige) student terecht op de website van SIEP.

Hiernaast kan iemand ook steeds terecht bij VDAB, Forem of Bruxelles Formation om een opleiding te volgen, dit kan ook onder de vorm van een Individuele Beroepsopleiding (IBO).

Wist je dat ...

… studenten binnen leren en werken of duale opleidingen graag gezien zijn binnen de sector van de handel? Ze leren de job meteen on-the-spot en zijn dus meteen mee in het verhaal van de onderneming. De kans op een vast contract en doorgroeimogelijkheden nadien zijn bijzonder hoog.

EVC - Erkennen van Verworven Competenties

Heb je reeds ervaring opgedaan in de handelssector en wens je deze eerder verworven competenties om te zetten in een bekwaambeidscertificaat, dan moet je hiervoor een proef afleggen in een testcentrum. Lees er hier alles over.

Leuk om te weten

Aan ieder beroep in Vlaanderen hangt een beroepskwalificatie vast. Dit is een dossier waarin staat wat je moet kunnen en kennen om een bepaald beroep uit te oefenen. Zo ook voor de beroepen in de handel.

Wil je kijken wat je moet kunnen om een job in de sector uit te oefenen? Klik dan op de volgende beroepen en bekijk de kwalificatie:

Winkelmanager  -   Winkelverkoper   -   Winkelmedewerker   -   Slager   -   Magazijnmedewerker   -   Aankoper

 

Getriggerd? Download onze poster onderaan deze pagina voor meer informatie. ⬇️

 

 

Poster Studeren en-of werken in de handel.pdf